top of page

Често задавани въпроси (FAQ)

 

Каква е основната дейност на Клуба?

Услуги за мобилност по време на пътуване, разпределени в 3 (три) форми на членство - "БЪЛГАРИЯ", "ЕВРОПА", "ЕВРОПА ПЛЮС".

 

Кой може да ползва услугите на Клуба?

Всяко пълнолетно физическо лице или юридически лица, които притежават, ползват превозни средства и са членове на Клуба, като основен или допълнителен член, определен от основния.

Всяко непълнолетно лице, което е налично по време на пътуване с основния или допълнителен член.

 

За какви превозни средства може да се ползват услугите на Клуба?

Лек автомобил, комби, мотоциклет с две и повече колела или лекотоварно превозно средство, регистрирани в Република България, с до 12 години от датата на производство, с обща допустима маса до 3,5 тона обща маса, включително с до 1 тон полезен товар и с до 9 седящи места. 

Допълнително прикачени към по-горните МПС ремаркета с 1 или 2 оси, когато разстоянието между осите е по-малко от 1 метър.

При наличие на въпроси за лекотоварни и тежкотоварни автомобили, моля свържете се директно с клуба.

 

Кои са услугите предоставяни от Клуба, при обездвижване в следствие на ПТП, техническа повреда или след грабеж?

ОСНОВНИ

Пътна помощ на място и/или репатрация и/или аварийно изтегляне при внезапно излизане от пътя.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ

Настаняване (хотел), заместващ автомобил (вкл. такси), срещу намаление или до лимити според вида членство, извозване на превозно средство до местодумуване от чужбина, преводаческа помощ, 24/7 съвети по време на пътуване относно пътна обстановка, метеорологични условия и други.

 

Как да сключа членство без да посещавам офис на Клуба?

1. Попълвате заявление за членство, приложено на страницата на Клуба или поискано на телефон 0700 112 77 или по мейл на info@amak.bg;

2. Изпращате сканирано копие на попълненото заявление по мейл на info@amak.bg и задължително изпращате оригинал по поща или го подавате в офис-представителство на Клуба;

3. Ние ви предоставяме номер на членска карта, която е основание за превод или плащане на място;

4. Заплащате съответния членски внос по банкова сметка на Клуба, в офис на Клуба или при негов посредник;

5. Активирането на членството се осъществява незабавно от получаване на оригинално копие на заявлението и фактическото плащане или потвърждението за получаване на плащане на членски внос;

6. Получавате своята членска карта по пощата.

 

Къде да сключа членство?

  • По електронен път с предоставяне на заявление и плащане по банков път, след което получавате членска карта по поща;

  • Във всеки офис на Клуба;

  • В офис на посредник на Клуба по списък посочен на страницата на Клуба.

 

Какво е важно още да знаем?

Европа и чужбина

Под обхват на услугите в Европа се разбира териториите на всички държави принадлежащи в географски смисъл към континента Европа с изключение на Исландия, Гренландия, Шпицберген, Канарски острови, Мадейра и Азорски острови.

 

Под обхват на услугите в чужбина се разбира предходното определение за Европа в географски смисъл, с изключение територията на Република България.

 

Задължения (извлечение от ОУ)

Всеки член е длъжен да информира за случая Клуба посредством обаждане на 24/7-номер за спешни повиквания 0700 112 77 и от чужбина 00359 700 112 77 незабавно, преди организиране и ангажиране на самата услуга, подавайки данни за номер на членска карта, регистрационен номер на МПС, марка, модел, вид, място на обездвижване, посока на движение и телефон за обратна връзка.

 

Начало на действие на членство, срок

Членството важи за срок от 12 месеца от момента на приемане на заявлението от официален представител на Клуба и получаване на фактическото плащане или получаване на потвърждение за плащане на членски внос.

 

AMAK / Авто-Мото и Асистънс Клуб с безплатна пътна помощ за членове

Авто-Мото и Асистънс Клуб

БЪЛГАРИЯ

СПЕШНА ПЪТНА ПОМОЩ

И ДОМАШЕН АСИСТЪНС

 на 0700 112 77

  (+359 700 112 77 от чужбина)

 

bottom of page